Kunnen we helpen?

Vergoeding steunkousen en toebehoren

Steunkousen, ook wel elastische of therapeutische kousen genoemd, zijn bedoeld om extra druk te geven om zo ophopingen van vocht en oedeem tegen te gaan.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden de kosten van steunkousen vanaf drukklasse 2 volledig uit de basisverzekering. Naast de vergoeding van steunkousen heeft u vanaf drukklasse 2 ook recht op de vergoeding van de huurkosten voor een aan-en/of uittrekhulp. U krijgt dit hulpmiddel in bruikleen.

Gebruikstermijn en garantie

U heeft recht op twaalf maanden zorggarantie. Dit houdt in dat als uw steunkousen bij normaal gebruik zijn versleten of kapot zijn gegaan u binnen deze termijn een nieuw paar steunkousen krijgt. Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Houdt er dan rekening mee dat u zelf vooraf goedkeuring aan ons moet vragen voor aanschaf en vervanging.

Normgebruik

U heeft recht op één kous per aangedane zijde en één reservekous per aangedane zijde. De reservekous en het eerste paar kousen hoeven niet tegelijkertijd gekocht te worden. U kunt ervoor kiezen om uw reservepaar in een andere kleur te nemen.

Toestemming

Gaat u naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoeft u niet om toestemming te vragen. Gaat u naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan moet u zelf toestemming bij ons vragen voor aanschaf en vervanging.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als u 18 jaar of ouder bent. U kunt in Mijn Aevitae nakijken wat uw resterend eigen risico is. Het aan- en/of uittrekhulpmiddel wordt in bruikleen gegeven. Voor deze kosten geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Steunkousen

U kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kunt u controleren welke zorgaanbieder erbij u in de buurt gevestigd is. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient S.E.M.H.-gecertificeerd te zijn voor het specialisme Therapeutische Elastische Kousen (TEK).

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

 

Aan- en/of uittrekhulpmiddel

Bekijk in onze Zorgzoeker welke leverancier bij u in de buurt een contract heeft. Heeft uw leverancier geen contract met EUCARE? Dan vraagt u vooraf toestemming bij ons aan voor de aanschaf, vervanging of reparatie van het hulpmiddel. Mogelijk ontvangt u een gedeeltelijke vergoeding.

Verwijzing
U heeft een doorverwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!