Kunnen we helpen?

Vergoeding been- of voetprothese

Een been- of voetprothese is een hulpmiddel dat na amputatie een deel van je been of voet vervangt.

Vergoeding basisverzekering

Een been- of voetprothese vergoeden wij volledig vanuit de basisverzekering.

Gebruikstermijn en garantie

Het hulpmiddel is in bruikleen. De zorgverlener is verantwoordelijk voor alle benodigde zorg passend bij jouw persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen en reparaties. Dit wordt ook wel zorgarrangement genoemd. Heb je naast een prothese ook stompkousen, sleeves en liners nodig? Deze zijn onderdeel van het zorgarrangement en worden in eigendom verstrekt. Voor deze kosten geldt wel het eigen risico.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoeft jouw leverancier alleen toestemming te vragen als hij voorzieningen wilt toevoegen die niet in het zorgarrangement zijn opgenomen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf bij ons toestemming aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen risico. Het hulpmiddel is in bruikleen. Heb je naast een prothese ook stompkousen, sleeves en liners nodig? Die kosten vallen wel ten laste van jouw eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde leverancier. In de zorgzoeker zie je welke leveranciers gecontracteerd zijn. Toch liever naar een niet-gecontracteerde leverancier? Houd er dan rekening mee dat je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding krijgt.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient S.E.M.H.-gecertificeerd te zijn voor het specialisme Orthopedische Instrumentmakerij (OIM). Daarnaast hanteert hij/zij het PPP protocol inclusief AAK addendum.

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoef je dit niet te controleren, wij houden hier al rekening mee tijdens de contractering. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan controleer je zelf of de door jou gekozen leverancier aan deze eisen voldoet.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts of gecontracteerd expertise centrum.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!