Kunnen we helpen?

Vergoeding insulinepomp en toebehoren

Een insulinepomp is een klein apparaatje dat dag en nacht met een naald onder de huid zit. De insulinepomp zorgt ervoor dat er regelmatig insuline in het lichaam terecht komt.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden de kosten van dit hulpmiddel volledig uit de basisverzekering. De insulinepomp is jouw eigendom. De toebehoren zijn in bruikleen. Onder toebehoren verstaan wij:

  • Infusiesets
  • Niet voorgevulde ampullen/reservoirs
  • Canules
  • Katheter
  • Inbrengsysteem
  • Adapter

Normgebruik

Wij vergoeden één infusieset per drie dagen.

Vakantie

Ga je op vakantie? Dan heb je recht op de vergoeding van een leen insulinepomp. De kosten van een reserve insulinepomp vergoeden wij niet.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoef je niet om toestemming te vragen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Ja, voor de vergoeding van een insulinepomp geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is. De toebehoren krijg je in bruikleen. De batterijen voor de benodigde toebehoren worden kosteloos geleverd.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder er bij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient werkzaam te zijn in een apotheek of een S.E.M.H. gecertificeerd medisch speciaalzaak met als specialisme DISW (Diabetesmaterialen, Incontinentiemateriaal, Stoma en Wondverzorgingsmateriaal).

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend medisch specialist.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!