Kunnen we helpen?

Vergoeding oefentherapie i.v.m. etalagebenen

De aandoening claudicatio intermittens noemen we 'etalagebenen'. Bij etalagebenen zijn jouw slagaderen vernauwd. Hierdoor stroomt er minder zuurstof door je been.​ Deze vergoeding gaat over looptraining en therapie als je last hebt van etalagebenen. Massages vergoeden wij niet.

Vergoeding basisverzekering

Vanuit de basisverzekering vergoeden wij 37 behandelingen in maximaal twaalf maanden. Deze vergoeding geldt alleen als je ouder bent dan achttien jaar en last hebt van etalagebenen in stadium 2 Fontaine. De vergoeding is eenmalig te gebruiken in de hele looptijd van de verzekering.

Eigen risico

Ja, deze zorg valt onder het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Aanvullende verzekering

Zijn jouw klachten na de 37 behandelingen vanuit de basisverzekering niet minder of verholpen? Dan krijg je mogelijk een vergoeding vanuit jouw aanvullende verzekering. Log in via Mijn Aevitae en bekijk of er een vergoeding mogelijk is vanuit jouw aanvullende verzekering.

Wie mag de zorg verlenen?

Heb je oefentherapie (looptraining) nodig voor de behandeling van etalagebenen? Dan kun je terecht bij fysiotherapeuten of oefentherapeuten die zijn aangesloten bij het landelijke netwerk ClaudicatioNet. Je bent dan verzekerd van goede zorg. Zorgaanbieders aangesloten bij ClaudicatioNet zijn specifiek opgeleid om zorg en deskundige begeleiding te leveren voor de behandeling van etalagebenen. Hierdoor krijg je:

  • een optimale looptraining waarbij rekening wordt gehouden met eventuele andere beperkingen die het lopen kunnen belemmeren
  • deskundige begeleiding en advies om een zo goed mogelijk resultaat te behalen met de looptraining.

Bekijk in onze Zorgzoeker welke zorgverlener bij jou in de buurt een contract heeft. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.

Verwijzing
Je hebt geen verwijzing nodig.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!