Kunnen we helpen?

Vergoeding persoonsalarmering

Dit hulpmiddel is bedoeld voor mensen die direct medische of technische hulp moeten kunnen oproepen. Het is een klein apparaatje wat je om jouw hals, op je kleding of pols kan dragen.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden dit hulpmiddel volledig uit de basisverzekering. Je krijgt het hulpmiddel zelf in bruikleen.

Wanneer heb ik recht op vergoeding?

Je hebt alleen recht op de vergoeding van persoonsalarmering als je:

  • lichamelijk gehandicapt bent en er een duidelijke noodzaak is om in geval van nood onmiddellijk medische of technische hulp van buitenaf in te roepen;
  • voor een langere tijd op jezelf bent aangewezen;
  • in een noodsituatie niet in staat bent de telefoon zelfstandig te bedienen.

Welke kosten vergoeden wij niet

Je krijgt geen vergoeding voor het abonnement voor de meldkamer.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoef je niet om toestemming te vragen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage. Houd er wel rekening mee dat wij de kosten voor het abonnement van de meldkamer niet vergoeden. Neem contact op met jouw leverancier als je vragen hebt over de extra kosten.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage. Houd er wel rekening mee dat de kosten voor het abonnement voor de meldkamer niet vergoed worden. Neem contact op met jouw leverancier als je vragen hebt over de extra kosten.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder er bij je in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient in bezit te zijn van het ketenkeurmerk branchevereniging WDTM (Wonen, Diensten, Techniek voor Mensen).

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!