Kunnen we helpen?

Vergoeding pruik

Soms kan gehele of gedeeltelijke kaalhoofdigheid een gevolg zijn van een medische aandoening of behandeling. In dit geval kun je in aanmerking komen voor de vergoeding van een pruik.

Vergoeding basisverzekering

Een pruik wordt uit de basisverzekering vergoed. De maximale vergoeding is € 452,- voor zowel de “gewone” als de reservepruik. Als de zorgverlener het nodig vindt heb je dus ook recht op de vergoeding van een reservepruik. Wij vergoeden een keer per vijf jaar een reservepruik. Voor een reservepruik is er dus een apart budget van € 452,- naast het budget van de "gewone" pruik.

Wat vergoeden wij niet uit de basisverzekering?

Je heeft alleen recht op vergoeding van de kosten van een pruik. Je krijgt geen vergoeding voor:

  • mutssja’s
  • haarbanden
  • andere (gedeeltelijke) hoofdbedekkingen

Ben je een man en heb je last van kaalhoofdigheid (alopecia androgenetica)? Dan heb je geen recht op de vergoeding van een pruik.

Gebruikstermijn

Eens per 12 maanden heb je recht op de vergoeding van een pruik. Mocht het nodig zijn dan heb je daarnaast ook eens per vijf jaar recht op de vergoeding van een reservepruik.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoef je als vrouw zijnde alleen toestemming bij ons aan te vragen als je de pruik wilt vervangen binnen de gebruikstermijn. Ben je een man? Dan heb je voorafgaand toestemming van ons nodig. De zorgverlener vraagt voor jou toestemming aan. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag jij zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Aanvullende verzekering

Soms wordt er vanuit een aanvullende verzekering een extra vergoeding gegeven. Heb je een aanvullende verzekering? Controleer dan eenvoudig in Mijn Aevitae jouw polisvoorwaarden.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde leverancier. In de zorgzoeker zie je welke leveranciers gecontracteerd zijn. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Houd er dan rekening mee dat je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding ontvangt.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier is een erkend specialist in Haarwerken (HWK) en is in het bezit van een S.E.M.H. certificaat of ANKO certificaat.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.