Kunnen we helpen?

Vergoeding schouder-, arm- of handprothese

Als jouw schouder, arm of hand gedeeltelijk of volledig ontbreekt kom je in aanmerking voor de vergoeding van een prothese. Wij vergoeden ook prothesen met een oplaadfunctie.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden dit hulpmiddel volledig uit de basisverzekering. Je krijgt het hulpmiddel in bruikleen.

Gebruikstermijn en garantie

Het hulpmiddel is in bruikleen. De zorgverlener is verantwoordelijk voor alle benodigde zorg passend bij jouw persoonlijke situatie. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen aan de prothese en reparaties. Dit wordt ook wel zorgarrangement genoemd. Heb je naast een prothese ook stompkousen, sleeves en liners nodig? Deze toebehoren zijn onderdeel van het zorgarrangement en zijn jouw eigendom. Dit wilt zeggen dat voor deze kosten wel het eigen risico geldt.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan heb je alleen vooraf goedkeuring van ons nodig bij voorzieningen die geen deel uitmaken van het zorgarrangement. De leverancier verzorgt voor jou de aanvraag. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf, vervanging en reparatie.

Eigen risico

Nee, voor de prothese zelf geldt geen eigen risico. Heb je naast een prothese ook stompkousen, sleeves en liners nodig? Voor deze kosten geldt wel het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder er bij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient S.E.M.H.-gecertificeerd te zijn voor het specialisme Orthopedische Instrumentmakerij (OIM). Daarnaast hanteert hij/zij het PPP protocol inclusief AAK addendum.

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoef je dit niet te controleren, wij houden hier al rekening mee tijdens de contractering. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan controleer je zelf of de door jou gekozen leverancier aan deze eisen voldoet.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw behandelend arts of gecontracteerd expertise centrum.

Bekijk ook

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!