Kunnen we helpen?

Vergoeding zintuiglijk gehandicaptenzorg

Kun je niet goed of helemaal niet horen, zien en/of praten? Mensen met een zintuiglijke handicap kunnen rekenen op zorg van verschillende specialisten. De zorg is gericht op het leren omgaan met een beperking en met als doel je zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren. Met zintuigelijk gehandicaptenzorg bedoelen wij revalideren onder begeleiding van een multidisciplinair team. Het multidisciplinair team staat altijd onder leiding van een oogarts of gezondheidszorgpsycholoog.

Vergoeding basisverzekering

Zintuiglijke gehandicapten zorg vergoeden wij vanuit jouw basisverzekering.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Een instelling die gespecialiseerd is in behandelingen voor zintuiglijk gehandicapten en waar de behandeling plaatsvindt door een team van verschillende specialisten. Bekijk in onze Zorgzoeker welke instellingen een contract voor deze zorg hebben. Ga je naar een instelling zonder contract? Dan krijg je mogelijk een gedeeltelijke vergoeding.

Verwijzing
Je hebt een verwijzing nodig van jouw huisarts of medisch specialist. Heb je een auditieve of communicatieve beperking? Dan mag je ook een doorverwijzing krijgen van een klinisch fysicus-audioloog van een audiologisch centrum.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!