Kunnen we helpen?

Vergoeding steunkousen en toebehoren

Steunkousen, ook wel elastische of therapeutische kousen genoemd, zijn bedoeld om extra druk te geven om zo ophopingen van vocht en oedeem tegen te gaan.

Vergoeding basisverzekering

Wij vergoeden de kosten van steunkousen vanaf drukklasse 2 volledig uit de basisverzekering. Naast de vergoeding van steunkousen heb je vanaf drukklasse 2 ook recht op de vergoeding van de huurkosten voor een aan-en/of uittrekhulp. Je krijgt dit hulpmiddel in bruikleen.

Gebruikstermijn en garantie

Je hebt recht op twaalf maanden zorggarantie. Dit houdt in dat als jouw steunkousen bij normaal gebruik zijn versleten of kapot zijn gegaan je binnen deze termijn een nieuw paar steunkousen krijgt. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Houd er dan rekening mee dat je zelf vooraf goedkeuring aan ons vraagt voor aanschaf en vervanging.

Normgebruik

Je hebt recht op één kous per aangedane zijde en één reservekous per aangedane zijde. De reservekous en het eerste paar kousen hoeven niet tegelijkertijd gekocht te worden. Je kunt ervoor kiezen om jouw reservepaar in een andere kleur te nemen.

Toestemming

Ga je naar een gecontracteerde leverancier? Dan hoef je niet om toestemming te vragen. Ga je naar een niet-gecontracteerde leverancier? Dan vraag je zelf toestemming bij ons aan voor aanschaf en vervanging.

Eigen risico

Ja, voor deze zorg geldt het eigen risico als je 18 jaar of ouder bent. Je kunt in Mijn Aevitae nakijken wat jouw resterend eigen risico is. Het aan- en/of uittrekhulpmiddel wordt in bruikleen gegeven. Voor deze kosten geldt geen eigen risico.

Eigen bijdrage

Nee, voor deze zorg geldt geen eigen bijdrage.

Wie mag de zorg verlenen?

Steunkousen

Je kunt terecht bij een door ons gecontracteerde hulpmiddelen leverancier. Via onze Zorgzoeker kun je controleren welke zorgaanbieder erbij jou in de buurt gevestigd is. Ga je naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben voor deze zorg? Dan worden de kosten mogelijk gedeeltelijk vergoed.

Kwaliteitseisen zorgaanbieder
De leverancier dient S.E.M.H.-gecertificeerd te zijn voor het specialisme Therapeutische Elastische Kousen (TEK).

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw huisarts of medisch specialist.

Aan- en/of uittrekhulpmiddel

Bekijk in onze Zorgzoeker welke leverancier bij jou in de buurt een contract heeft. Heeft jouw leverancier geen contract met EUCARE? Dan vraag je vooraf toestemming bij ons aan voor de aanschaf, vervanging of reparatie van het hulpmiddel. Mogelijk ontvang je een gedeeltelijke vergoeding.

Verwijzing
Je hebt een doorverwijzing nodig van jouw huisarts of medisch specialist.

Navigatie

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!