Kunnen we helpen?

Aanvullende verzekeringen

Wil je jouw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering? Bijvoorbeeld omdat je gebruik wilt maken van fysiotherapie of alternatieve zorg? Of omdat je hulpmiddelen nodig hebt die niet door de basisverzekering worden vergoed? Dan zit je bij ons goed! Je hebt de keuze uit drie ruime aanvullende pakketten. 

Heeft jouw werkgever een collectiviteit bij ons?
Dan kun je mogelijk andere aanvullende verzekeringen kiezen. Lees hier alles over de collectieve zorgverzekering. Zoek via 'Bereken jouw premie' je collectiviteit op en bekijk ons aanbod.

Bereken jouw premie

Ben jij al verzekerd bij Aevitae?
Dan kun je de polisvoorwaarden en het vergoedingenoverzicht terugvinden in Mijn Aevitae.

Basic Pakket

Dit is onze voordeligste aanvullende verzekering.

Verwacht je heel weinig kosten te maken, maar wil je wel een tegemoetkoming in de kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie of anticonceptie? Dan is het Basic Pakket een goede keuze. 

 

Plus Pakket

Dit pakket is net wat uitgebreider, met bijvoorbeeld ook een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen of een sportmedisch consult.

De juiste keuze als je niet al te veel kosten verwacht, maar wel verzekerd wilt zijn van een vergoeding mocht je extra zorg  nodig hebben.

 

Extra Pakket

Nog iets meer vergoeding nodig? Met het Extra Pakket krijg je een hogere vergoeding voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en podotherapie.

Dit pakket biedt onder meer een vergoeding voor een bril en/of lenzen, orthodontie voor kinderen en de eigen bijdrage voor hoortoestellen, geneesmiddelen en ziekenvervoer.

 

Veelgestelde vragen

Geldt er een medische selectie bij aanvullende verzekeringen?

Dat kan, maar meestal niet. Als er toch een medische selectie geldt voor de verzekering die u wilt, moet u bij de aanvraag een vragenformulier invullen. Als u een verzekering kiest bij het berekenen van uw premie, wordt duidelijk aangegeven of hierbij sprake is van medische selectie.

Welke zorg valt onder een aanvullende verzekering?

Een aanvullende verzekering vergoedt zorg die niet in de basisverzekering zit. Welke zorg dit precies is en hoeveel daarvan vergoed wordt, verschilt per aanvullende verzekering. Het gaat bijvoorbeeld om alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie, reizigersvaccinaties en brillen/contactlenzen.

Is het noodzakelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten?

Nee, u bepaalt zelf of u een aanvullende verzekering afsluit of niet. Een basisverzekering is verplicht, dat heeft de overheid bepaald. De zorg die onder de basisverzekering valt, is ook wettelijk vastgelegd. Maar dit geldt niet voor een aanvullende verzekering. Vindt u de dekking van de basisverzekering te beperkt? Of verwacht u zorgkosten te maken die niet door de basisverzekering vergoed worden? Dan kunt u zich aanvullend verzekeren. De aanvullende verzekering waar u uit kunt kiezen binnen uw collectiviteit staan op uw aanbieding en in Mijn Aevitae.

Kan ik in de loop van het jaar een aanvullende verzekering afsluiten?

Nee, dat kan alleen per 1 januari van een nieuw kalenderjaar. 

 

Er zijn twee uitzonderingen:

  • Kinderen die 18 worden, kunnen tussentijds een aanvullende verzekering afsluiten.
  • Ontstaat uw verzekeringsplicht in de loop van het jaar? Bijvoorbeeld omdat u net in Nederland bent komen wonen? Dan moet u in de loop van het jaar een basisverzekering afsluiten. Tegelijk kunt u dan ook een aanvullende verzekering afsluiten.
Aanvullende verzekeringen

Wij helpen je graag verder

Heb je vragen? Veel antwoorden vind je bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Service & contact
Danny
Bianca
Pascal
Patricia

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.