Kunnen we helpen?

De juiste zorgverlener vinden

Als je zorg nodig hebt kun je zelf een zorgaanbieder kiezen. Wij hebben met een groot aantal zorgverleners contracten afgesloten. Met hen hebben wij afspraken gemaakt over de prijs en kwaliteit.

Ben je op zoek naar een zorgverlener die gespecialiseerd is in een specifieke behandeling? Of op zoek naar een gecontracteerde zorgverlener die de kortste wachttijd heeft? Dan zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen.

Wil je wat hulp bij het vinden van de juiste zorgverlener? Dan kijken wij graag met je mee.

Tijdigheid en bereikbaarheid van zorg

Het is belangrijk dat je tijdig zorg ontvangt en dat deze goed toegankelijk is voor je. Op deze pagina lees je meer over de afspraken die gemaakt zijn met zorgverleners.


Lees meer

Online GGZ

In de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) zijn op dit moment flinke wachttijden. Daarom zijn we op zoek gegaan naar alternatieven. Zodat mensen sneller met een behandeling kunnen starten. Of preventief aan de slag kunnen, om grotere problemen te voorkomen. Een van die alternatieven is Welshop.

Lees meer

Wachttijden weten?

Ben je op zoek naar een specifieke zorginstelling of wil je weten wat de actuele wachttijden zijn bij de ziekenhuizen in jouw buurt? Dan kun je informatie vinden via Zorgkaart Nederland.



Lees meer

Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ)

Wil je weten welke GGZ zorgverlener het beste bij jouw aandoening of behandeling past? Neem dan eens een kijkje bij Kiezen in de GGZ. Deze website is een initiatief van MIND en opgezet in samenwerking met Zorgverzekeraars Nederland.

Lees meer

Zorg- en wachtlijstbemiddeling

Kom je er zelf niet uit? Duurt het te lang voordat je voor een consult of behandeling terecht kunt? Mogelijk kunnen wij je helpen met zorg- of wachtlijstbemiddeling.

Lees meer

Second opinion

Ben je het niet eens met jouw zorgverlener? Je kunt altijd de mening van een andere specialist vragen via een second opinion. Wat een second opinion precies inhoudt, wat de vergoeding is en hoe je dit regelt leggen wij je uit.

Veelgestelde vragen

Wat is zorgbemiddeling/wachtlijstbemiddeling?

Je hebt recht op bemiddeling voor zorg als er sprake is van een niet-aanvaardbare lange wachttijd voor behandeling door een zorgaanbieder die deze zorg mag leveren volgens de zorgverzekering.

Je kunt ook een beroep doen op bemiddeling (zorgadvies) bij algemene vragen over de zorg. Denk hierbij aan het zoeken naar een zorgaanbieder met een bepaalde expertise of hulp bij het vinden van de juiste weg binnen de zorg. Wij bekijken samen met jou welke mogelijkheden er zijn.

Wat is een te lange wachttijd?

Met zorgaanbieders hebben wij afgesproken dat zij binnen de wachttijden van de Treek-normen zorg verlenen. In geval van spoedzorg moet de noodzakelijke hulp zo spoedig mogelijk, dan wel binnen enkele uren, worden verleend. Vind je zelf dat je te lang moet wachten? Dan kun je altijd contact met ons opnemen of online zorgbemiddeling aanvragen. Meer over de tijdigheid en bereikbaarheid van zorg vind je hier.

Bemiddelen jullie in het ziekenhuis waar ik op de wachtlijst sta?

Nee, wij bemiddelen niet met het ziekenhuis waar je op de wachtlijst staat. Wel bemiddelen we of je elders eerder aan de beurt kan komen.

Indien er een urgente reden is om in het huidige ziekenhuis sneller geholpen te worden, kun je dit bespreken met jouw huisarts. De huisarts kan dan overleggen met het ziekenhuis of zij je sneller kunnen helpen.

Wij hebben met de ziekenhuizen afgesproken dat zij zich houden aan de Treeknormen. Vind je zelf dat je te lang moet wachten? Dan kun je altijd contact met ons opnemen of online zorgbemiddeling aanvragen.

Kunnen jullie bemiddelen bij beeldvormende diagnostiek (zoals MRI's)?

We ontvangen veel verzoeken tot zorg- en wachtlijstbemiddeling bij beeldvormende diagnostiek (zoals MRI's). Helaas kunnen wij deze verzoeken vaak niet in behandeling nemen. Wij kunnen namelijk alleen bemiddelen voor beeldvormende diagnostiek die door een huisarts wordt aangevraagd.

Als er bijvoorbeeld een MRI op verzoek van een medisch specialist wordt uitgevoerd, worden de kosten meegenomen in het dossier (DBC) van het ziekenhuis. Wij kunnen dan niet bemiddelen om de MRI bij een andere zorgverlener te laten uitvoeren, omdat de kosten niet meegenomen kunnen worden in de DBC en extra in rekening worden gebracht. Als jouw medisch specialist van mening is dat de MRI eerder moet plaatsvinden, dan kan de medisch specialist wel zelf contact opnemen met een andere zorgverlener en de kosten onderling verrekenen.

Zorg- en wachtlijstbemiddeling

Tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen

Wil jij niets missen? Laat dan je e-mailadres achter en ontvang maandelijks tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen in je mailbox.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort de eerste maandelijkse tips & inspiratie in je mailbox. Voorkom dat onze nieuwsbrief in je spam terechtkomt, voeg mailing@aevitae.com dan toe aan je contacten.