Kunnen we helpen?

Overstappen naar Aevitae

Wil jij een verzekering bij Aevitae afsluiten? Dan heten wij je van harte welkom! Je kunt online jouw premie berekenen en een verzekering bij ons afsluiten. Of neem contact op met onze Service Desk, dan regelen wij het voor jou!

Bekijk ook onze handige overstapflyer met veelgestelde vragen over overstappen.

Overstappen: hoe pak ik dit aan?

Je kunt elk jaar per 1 januari overstappen. Meld jij je voor 31 december bij Aevitae aan? Dan zeggen wij jouw oude zorgverzekering op. Dan hoef je verder niets te doen. Heb jij je oude zorgverzekering zelf al opgezegd? Dan heb je tot 1 februari de tijd om je bij Aevitae aan te melden. Je nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in.

Bereken jouw premie

 

Tussentijds overstappen

In sommige gevallen kun je ook tussentijds overstappen:

  • Wanneer je gaat scheiden en nu meeverzekerd bent op de polis van je partner. 
  • Wanneer je van baan verandert en je via jouw nieuwe werkgever een collectieve verzekering bij Aevitae kunt afsluiten.
  • Als je vanuit het buitenland terugverhuist naar Nederland. Je dient dan binnen 4 maanden een zorgverzekering af te sluiten. 
  • Als je 18 jaar wordt. Je bent dan niet meer gratis meeverzekerd met je ouders, daarom mag je tussentijds je verzekering aanpassen of switchen.

Veelgestelde vragen

Ik treed uit dienst bij mijn werkgever. Kan ik overstappen naar een andere verzekeraar?

Ja, dat kan, maar alleen als u via uw nieuwe werkgever een andere collectieve verzekering afsluit. Vanaf de dag dat u uit dienst treedt, heeft u 1 maand de tijd om uw zorgverzekering op te zeggen.

Ik wil me aanmelden bij Aevitae. Moet ik mijn huidige verzekering alvast opzeggen?

Dat hangt ervan af. Als u zich voor 31 december bij Aevitae aanmeldt, hoeft u niet zelf op te zeggen. Aevitae zegt dan de oude zorgverzekering op van u en de personen die u meeverzekert. Wacht u met aanmelden tot januari, dan moet u wel zelf uw oude zorgverzekering opzeggen. Dat moet namelijk uiterlijk op 31 december. U heeft dan tot 1 februari de tijd om zich bij Aevitae aan te melden. Uw nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in.

Neemt Aevitae mijn machtiging van mijn oude verzekeraar over?

Heeft u een machtiging voor zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering? Dan hoeft u niet opnieuw toestemming te vragen. Wel moet u een kopie van die machtiging naar Aevitae sturen. Wij sturen u dan een nieuwe versie met dezelfde geldigheid. Pas wanneer die geldigheidsduur is verstreken, moet u een nieuwe aanvraag doen. Uw behandelaar kruist dan aan dat het om een verlengingsaanvraag gaat.

 

Is er voor een vergoeding uit de aanvullende verzekering vooraf toestemming nodig? Dan moet u een nieuwe aanvraag bij ons indienen.

 

Let op! Heeft u via uw oude verzekeraar een hulpmiddel in bruikleen? Dan dient u bij een overstap naar Aevitae uw oude verzekeraar te vragen om Aevitae een overnamebod te doen met de restwaarde van het hulpmiddel. Lukt dat niet? Laat het ons weten! Wij sturen uw oude verzekeraar dan een brief om een overnamebod voor u op te vragen. Heeft u een hulpmiddel in eigendom? Dan hoeft u niets te doen.

Geldt er een medische selectie bij aanvullende verzekeringen?

Dat kan, maar meestal niet. Als er toch een medische selectie geldt voor de verzekering die u wilt, moet u bij de aanvraag een vragenformulier invullen. Als u een verzekering kiest bij het berekenen van uw premie, wordt duidelijk aangegeven of hierbij sprake is van medische selectie.

Hanteert Aevitae een medische selectie voor een tandartsverzekering?

Dat kan. De tandartsverzekeringen die Aevitae aanbiedt, zijn bij een verzekerd bedrag vanaf € 1.000,- met medische selectie. Als u een verzekering kiest bij het berekenen van uw premie, wordt duidelijk aangegeven of hierbij sprake is van medische selectie. U moet dan bij de aanvraag een vragenformulier invullen.

 

Stapt u over naar Aevitae? En heeft u bij uw oude verzekeraar een tandartsverzekering met een vergelijkbare dekking? Dan is een medische selectie niet van toepassing. Als u online uw tandartsverzekering aanvraagt dan kunt u dat na het aanvraagproces bij ons aangeven. Wilt u weten of uw oude verzekering vergelijkbaar is? Neem dan contact met ons op.

Neemt Aevitae mijn Persoonsgebonden Budget (zvw-pgb) van mijn oude verzekeraar over?

Stapt u over naar Aevitae en heeft u bij uw oude verzekeraar een persoonsgebonden budget? En is uw toekenningsverklaring nog geldig? Dan neemt Aevitae deze toekenningsverklaring over tot maximaal de einddatum van de indicatie. U dient deze toekenningsverklaring zelf naar ons op te sturen. Het vermelde aantal uren voor verpleging en verzorging blijft gelijk. De hoogte van de vergoeding voor deze uren kan afwijken omdat iedere zorgverzekeraar haar eigen tarieven hanteert. Wij adviseren u om deze toekenningsverklaring te bewaren zolang hij geldig is. Na overstap gelden verder de voorwaarden uit het reglement Zorgverzekeringswet persoonsgebonden budget.

Wij helpen je graag verder

Heb je vragen? Veel antwoorden vind je bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Service & contact
Bianca
Tom
Cora
Lisette

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over uw zorgverzekering automatisch in uw mailbox? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving

U ontvangt binnenkort nieuws van Aevitae.