Kunnen we helpen?

Overstappen naar Aevitae

Wil jij een verzekering bij Aevitae afsluiten? Dan heten wij je van harte welkom! Je kunt online jouw premie berekenen en een verzekering bij ons afsluiten. Of neem contact op met onze Service Desk, dan regelen wij het voor jou!

Bekijk ook onze handige overstapflyer met veelgestelde vragen over overstappen.

Overstappen: hoe pak ik dit aan?

Je kunt elk jaar per 1 januari overstappen. Meld jij je voor 31 december bij Aevitae aan? Dan zeggen wij jouw oude zorgverzekering op. Dan hoef je verder niets te doen. Heb jij je oude zorgverzekering zelf al opgezegd? Dan heb je tot 1 februari de tijd om je bij Aevitae aan te melden. Je nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in.

Bereken jouw premie

Tussentijds overstappen

In sommige gevallen kun je ook tussentijds overstappen:

  • Wanneer je gaat scheiden en nu meeverzekerd bent op de polis van je partner.
  • Wanneer je van baan verandert en je via jouw nieuwe werkgever een collectieve verzekering bij Aevitae kunt afsluiten.
  • Als je vanuit het buitenland terugverhuist naar Nederland. Je dient dan binnen 4 maanden een zorgverzekering af te sluiten.
  • Als je 18 jaar wordt. Je bent dan niet meer gratis meeverzekerd met je ouders, daarom mag je tussentijds je verzekering aanpassen of switchen.

Veelgestelde vragen

Ik treed uit dienst bij mijn werkgever. Kan ik overstappen naar een andere verzekeraar?

Ja, dat kan, maar alleen als je via jouw nieuwe werkgever een andere collectieve verzekering afsluit. Vanaf de dag dat je uit dienst treedt, heb je 1 maand de tijd om jouw zorgverzekering op te zeggen.

Ik wil mij aanmelden bij Aevitae. Moet ik mijn huidige verzekering alvast opzeggen?

Dat hangt ervan af. Als je je voor 31 december bij Aevitae aanmeldt, hoef je niet zelf op te zeggen. Aevitae zegt dan de oude zorgverzekering op van jou en de personen die je meeverzekert. Wacht je met aanmelden tot januari, dan moet je wel zelf jouw oude zorgverzekering opzeggen. Dat moet namelijk uiterlijk op 31 december. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om zich bij Aevitae aan te melden. Je nieuwe zorgverzekering gaat met terugwerkende kracht per 1 januari in.

Neemt Aevitae mijn machtiging van mijn oude verzekeraar over?

Heb jij een machtiging voor zorg die vergoed wordt vanuit de basisverzekering? Dan hoef je niet opnieuw toestemming te vragen. Wel moet je een kopie van die machtiging naar Aevitae sturen. Wij sturen je dan een nieuwe versie met dezelfde geldigheid. Pas wanneer die geldigheidsduur is verstreken, moet je een nieuwe aanvraag doen. Jouw behandelaar kruist dan aan dat het om een verlengingsaanvraag gaat.

Is er voor een vergoeding uit de aanvullende verzekering vooraf toestemming nodig? Dan moet je een nieuwe aanvraag bij ons indienen.

Let op! Heb jij via jouw oude verzekeraar een hulpmiddel in bruikleen? Dan dien je bij een overstap naar Aevitae jouw oude verzekeraar te vragen om Aevitae een overnamebod te doen met de restwaarde van het hulpmiddel. Lukt dat niet? Laat het ons weten! Wij sturen jouw oude verzekeraar dan een brief om een overnamebod voor je op te vragen. Heb jij een hulpmiddel in eigendom? Dan hoef jij niets te doen.

Geldt er een medische selectie bij aanvullende verzekeringen?

Dat kan, maar meestal niet. Als er toch een medische selectie geldt voor de verzekering die jij wilt, moet je bij de aanvraag een vragenformulier invullen. Als je een verzekering kiest bij het berekenen van jouw premie, wordt duidelijk aangegeven of hierbij sprake is van medische selectie.

Hanteert Aevitae een medische selectie voor een tandartsverzekering?

Dat kan. De tandartsverzekeringen die Aevitae aanbiedt, zijn bij een verzekerd bedrag vanaf € 1.000,- met medische selectie. Als je een verzekering kiest bij het berekenen van jouw premie, wordt duidelijk aangegeven of hierbij sprake is van medische selectie. Je moet dan bij de aanvraag een vragenformulier invullen.

Stap je over naar Aevitae? En heb jij bij je oude verzekeraar een tandartsverzekering met een vergelijkbare dekking? Dan is een medische selectie niet van toepassing. Als je online je tandartsverzekering aanvraagt, dan kun je dat na het aanvraagproces bij ons aangeven. Wil je weten of jouw oude verzekering vergelijkbaar is? Neem dan contact met ons op.

Neemt Aevitae mijn Persoonsgebonden Budget (zvw-pgb) van mijn oude verzekeraar over?

Stap jij over naar Aevitae en heb je bij jouw oude verzekeraar een persoonsgebonden budget? En is jouw toekenningsverklaring nog geldig? Dan neemt Aevitae deze toekenningsverklaring over tot maximaal de einddatum van de indicatie. Je dient deze toekenningsverklaring zelf naar ons op te sturen. Het vermelde aantal uren voor verpleging en verzorging blijft gelijk. De hoogte van de vergoeding voor deze uren kan afwijken, omdat iedere zorgverzekeraar haar eigen tarieven hanteert. Wij raden je aan om deze toekenningsverklaring te bewaren zolang hij geldig is. Na overstap gelden verder de voorwaarden uit het reglement Zorgverzekeringswet persoonsgebonden budget.

Wij helpen je graag verder

Heb je vragen? Veel antwoorden vind je bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Service & contact
Dennis
Lisette
Pascal
Bart

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!