Kunnen we helpen?

Zorgpas/EHIC

Met een zorgpas kun je laten zien dat je een zorgverzekering hebt. Op de pas staan jouw persoonlijke verzekeringsgegevens van Aevitae. Maar de zorgpas is geen legitimatiebewijs. Daarom krijg je niet meer automatisch een fysiek pasje van ons.  Bezoek je een zorgverlener in Nederland? Dan vraagt deze naar een geldig legitimatiebewijs, zoals een paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Hiermee zoekt de zorgverlener jouw verzekering op in het landelijk declaratiesysteem. Om zorg te krijgen, hoef je dus geen zorgpas bij de hand te hebben.

Zorgpas in het buitenland

In EU/EER-landen, Zwitserland en Australië moet je de Europese gezondheidskaart (EHIC) laten zien als je medische zorg nodig hebt. De digitale versie van de EHIC is ook geldig in het buitenland. Een digitale versie van de Europese zorgpas (EHIC) vind je in Mijn Aevitae. Je kunt deze als afbeelding opslaan op je smartphone of tablet. Zo heb je geen plastic pas meer nodig, ook niet in het buitenland.

Bel altijd eerst met onze alarmcentrale als je medische zorg nodig hebt in het buitenland. Onze medewerkers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Je vindt het telefoonnummer van de alarmcentrale op de EHIC.

Lees hier meer over jouw zorgverzekering in het buitenland.

Monique
Patricia
Bianca
Lisette

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!