Kunnen we helpen?

Jouw verzekering bij Aevitae opzeggen

Wat jammer dat je Aevitae wilt verlaten! Wij snappen natuurlijk dat er goede redenen kunnen zijn om van zorgverzekering te veranderen. Mocht er nog iets zijn dat we voor je kunnen doen, dan horen we dat graag!

Is er iets veranderd in jouw persoonlijke situatie? Of heb je het gevoel dat je teveel betaalt of te weinig vergoed krijgt? Soms kan een wijziging van je pakket de oplossing zijn. Jouw verzekering kun je eenvoudig zelf aanpassen in Mijn Aevitae. Je hebt tot en met 31 januari de tijd om je pakket voor het nieuwe jaar aan te passen.

Wij denken natuurlijk ook graag met je mee! Neem gerust contact met ons op.

Hoe

Je kunt je verzekering schriftelijk of per e-mail opzeggen.

 • Per mail: polisbeheerzorg@aevitae.com
 • Per post: Aevitae, Postbus 2705, 6401 DE, Heerlen

Gebruik hiervoor het opzegformulier.

Wanneer

Uiterlijk 31 december van ieder jaar kunt je jouw verzekering opzeggen. De opzegging gaat in per 1 januari van het nieuwe jaar. Je bent verplicht om vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Die gaat altijd in per 1 januari (al dan niet met terugwerkende kracht).


Tussentijds opzeggen

Er zijn een paar situaties waarbij je ook tussentijds kunt opzeggen:

 • Gemoedsbezwaarde vanwege geloofs- of levensovertuiging
  Heb jij vanwege geloofs- of levensovertuiging bezwaar tegen de zorgverzekering? Dan kun je deze opzeggen. In plaats van zorgpremies betaal je dan een bijdrage vervangende belasting. Je stuurt de zorgkosten naar het Centraal Administratie Kantoor (CAK).
 • Jouw verzekeringsplicht stopt
  Als je bijvoorbeeld naar het buitenland verhuist of niet langer inkomsten uit Nederland hebt, kan het zijn dat je verzekeringsplicht stopt. Je kunt je basisverzekering opzeggen vanaf het moment dat je niet meer verplicht bent om een zorgverzekering te hebben. Dit geldt ook indien je gaat studeren in het buitenland.

 • Je gaat scheiden
  Ga je scheiden? En staan jij en je partner op één zorgpolis? Dan kan de partner die meeverzekerd is, van verzekering wisselen. Deze partner kan zelf een polis bij Aevitae afsluiten of overstappen naar een andere verzekeraar. Voor de verzekeringnemer verandert er verder niets.

 • Je verandert van werkgever
  Als je van baan verandert en via jouw nieuwe werkgever een andere collectieve zorgverzekering afsluit, kun je jouw huidige verzekering ook tussentijds opzeggen. Je hebt hiervoor 1 maand de tijd vanaf de dag dat je uit dienst treedt bij je huidige werkgever.

 • Wijziging van de premie of polisvoorwaarden
  Als Aevitae tussentijds de premie of de polisvoorwaarden wijzigt in jouw nadeel, mag je jouw verzekering opzeggen (tenzij het om een wettelijke wijziging gaat op basis van artikel 11-14a van de Zorgverzekeringswet). Over een wijziging van de premie of voorwaarden informeren wij je altijd van tevoren. Je hebt dan 1 maand de tijd om op te zeggen (vanaf de dag waarop de wijziging ingaat). Dit geldt niet wanneer het om een wettelijke wijziging gaat.

 • Je wordt 18 
  Bij het bereiken van de 18 jarige leeftijd kun je ervoor kiezen om een eigen verzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht, je kunt je huidige verzekering ook door laten lopen en verzekerd blijven op de polis van je ouders of verzorgers. Voor een overzicht van alles wat je moet regelen als je 18 wordt klik hier.

 • Je gaat in actieve militaire dienst of opleiding
  Treed jij in actieve militaire dienst of start je met de opleiding? Dan dien je een zorgverzekering af te sluiten bij de Stichting Ziektekostenverzekering Krijgsmacht (SZVK). het maakt hiervoor geen verschil of je in Nederland of in het buitenland woont.
 • Je gaat in detentie
  Tijdens jouw detentieperiode betaalt het Ministerie van Justitie uw zorgkosten. Jouw zorgverzekering schorten wij op. Bij het einde van je detentieperiode dien je ons binnen 30 dagen te informeren over jouw vrijlating. Je zorgverzekering gaat per deze datum uit detentie weer van kracht. Vanaf dan ben je ons weer zorgpremie verschuldigd.
 • Je zegt de polis van een overledene op
  Voor meer informatie over het opzeggen van de polis van een overleden naaste, klik hier.

In de polisvoorwaarden staan alle regels voor het (tussentijds) opzeggen van de verzekering in detail beschreven.

Wij helpen je graag verder

Heb je vragen? Veel antwoorden vind je bij de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag!

Service & contact
Danny
Pascal
Dennis
Bart

Nieuws van Aevitae

Het laatste nieuws over jouw zorgverzekering automatisch in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort onze eerste nieuwsbrief en informatie over ons aanbod voor 2023. Dit aanbod kun je vanaf 15 november vinden op aanvragen.aevitae.com!