Kunnen we helpen?
31 januari 2023

Een actief en bewust leven

De afgelopen periode heb je dit vast vaker voorbij zien komen. Actief en bewust leven. Dat is wat wij bij Aevitae stimuleren. Door jou te helpen bij het maken van gezondere keuzes bijvoorbeeld. Ben je benieuwd welke stapjes je vandaag al zou kunnen zetten naar een actief en bewust leven? In dit blog vertellen we je hier meer over. Lees je mee?

Kies voor jezelf
Bij een actief en bewust leven kies je voor wat je wel en juist niet wilt, doet of zegt. En dat doe je vooral voor je eigen geluk, gezondheid en gemoedstoestand. Je eetpatroon veranderen, meer bewegen of wat vaker tijd voor jezelf nemen. Dit zijn allemaal onderwerpen die meespelen in een actief en bewust leven.

Zodra je actief en bewust gaat leven, kun je keuzes maken die beter voor je zijn. Probeer dit zoveel mogelijk te doen op een manier die bij je past. Dat je positieve veranderingen wilt doorvoeren, is heel goed. Maar vergeet niet wie je diep van binnen bent en wat jij graag zou willen. Verander alleen omdat het voor jou goed voelt en niet omdat een ander het van je verwacht.

Zet kleine stapjes
Je hebt vast wel eens moeite om in de drukte van de dag stil te staan bij je eigen gezondheid. Toch is het goed dat je dit wel doet. Een actief en bewust leven leiden hoef niet altijd een extreme verandering of inspanning te zijn. Neem kleine stapjes. Elke dag een beetje veranderen, leidt uiteindelijk tot grote veranderingen. We zetten 5 stapjes voor je op een rijtje, waarmee je vandaag al kunt beginnen.

Drink voldoende water
Genoeg water drinken is vitaal voor het functioneren van je lichaam. Je verliest dagelijks heel wat vocht, dat vocht moet je terug bijvullen door te drinken. Vocht helpt je bij het transporteren van voedings- en afvalstoffen in je lichaam, de opname van voedingsstoffen in de darmen en het regelen van je lichaamstemperatuur. Heel belangrijk dus.

Beweeg elke dag
Bewegen is nodig om goed te functioneren. Bewegen kun je het beste omschrijven als het leveren van een fysieke inspanning. Je kunt dan denken aan fanatiek sporten, maar ook lichte activiteiten als traplopen, met de fiets boodschappen doen en wandelen tellen mee. Alles wat je aan beweging doet, is goed voor je gezondheid.

Beperk schermgebruik
Het is iets waar je liever niet mee geconfronteerd wordt: de schermtijd van je telefoon. Als je opstaat, studeert of aan het werk bent, moet je vaak toch eventjes kijken. Voor je het weet ben je minuten of zelfs uren verder. Zelf weet je ook wel dat al die tijd beter benut had kunnen worden. Maar hoe kun je jezelf nu daadwerkelijk van je telefoon weerhouden? Schakel bijvoorbeeld je meldingen uit, verwijder verslavende apps of leg je telefoon eens wat vaker uit het zicht.

Zorg goed voor jezelf
Zorg ervoor te investeren in dingen die je gelukkig maken en die belangrijk voor je zijn. Dit kan variëren van 9 uur slaap per nacht tot het nemen van een heerlijk warm bad, van een boek lezen in het zonnetje tot naar een leuke voorstelling gaan. Bezig zijn met je passie en aardig zijn voor jezelf, maken je gelukkig en doen wonderen voor jouw fysieke en mentale gezondheid.

Let op je voeding
Gezond eten kent vele voordelen. Door gezond te eten voel je je fit, krijg je meer energie, kun je beter slapen, kun je je beter concentreren. En krijg je een betere weerstand waardoor je minder vaak ziek wordt. Gezond eten zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat je goed kunt functioneren. Dat wil niet zeggen dat je nooit eens een stukje taart of chocolade mag eten. Het gaat allemaal om balans.

Natuurlijk kom je met bovenstaande stapjes al heel ver. Maar maak voor jezelf een eigen lijstje met wat voor jou belangrijk is. Zodra je dit helder hebt, kun je zelf kleine stapjes bedenken. Stapjes die jou helpen om een actief en bewust leven te leiden.

30 dagen challenge
Bij Aevitae stimuleren we je om gezondere keuzes te maken. Daarom dagen we jou uit om mee te doen aan de 30 dagen wandelchallenge samen met ons!

Op 1 februari gaan we van start met de Ommetje-app. Ommetje motiveert jou om iedere dag een wandeling van ten minste 20 minuten te maken. Dit zorgt ervoor dat je meer energie krijgt en draagt bij aan je fysieke en mentale gezondheid. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit.

Dus start met vrienden, familie, collega’s of gewoon heerlijk rustig alleen en ga de uitdaging aan. Doe je mee? Meld je aan bij het team LAEF! Aevitae. De teamcode is DAFBT. En dan zetten we samen weer een stapje richting een actief en bewust leven.

Tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen

Wil jij niets missen? Laat dan je e-mailadres achter en ontvang maandelijks tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen in je mailbox.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort de eerste maandelijkse tips & inspiratie in je mailbox.