Kunnen we helpen?
29 februari 2024

7 slimme tips om alles uit je zorgverzekering te halen

Het is februari, dat betekent dat je je zorgverzekering niet meer kunt wijzigen. En omdat je maandelijks een flink bedrag betaalt voor jouw verzekeringen, snappen wij dat je hier het meeste uit wilt halen. Helaas hebben veel mensen geen idee hoe ze dit kunnen aanpakken. In dit artikel geven we je daarom 7 slimme tips om het maximale uit je zorgverzekering te halen.

1          Begrijp je zorgverzekering

Neem de tijd om de details van je zorgverzekering te begrijpen. Wat wordt er vergoed en wat niet? Wat zijn de eigen bijdragen en hoe hoog is het eigen risico? Door dit te begrijpen, kun je beter gebruikmaken van de voordelen die jouw zorgverzekering biedt.

De polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering vind je in Mijn Aevitae onder het tabje Mijn berichten > Vergoedingsdocumenten. Je vindt hier de polisvoorwaarden van je basisverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Ook vind je er verkorte vergoedingenoverzichten, bedoeld om gemakkelijk en snel te kunnen zien welke soorten vergoedingen er in jouw verzekering zijn opgenomen.

2          Claim jouw vergoedingen

Heb jij gekozen voor een aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering? Breng in kaart van welke vergoedingen jij gebruik zou willen maken en claim deze vergoedingen.

In de basisverzekering zijn bijvoorbeeld een aantal gezondheidsprogramma’s opgenomen die jou helpen bij het stoppen met roken of bij gewichtsverlies.

In de aanvullende verzekering wordt er veel gebruik gemaakt van de vergoeding voor brillen en contactlenzen, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Het is dan handig om te weten wat de vergoeding is, zodat je er optimaal gebruik van kunt maken. Misschien heb je de betreffende zorg het jaar erna niet eens meer nodig, waardoor je kunt besparen op je aanvullende verzekering.

De polisvoorwaarden van jouw aanvullende verzekering en/of tandartsverzekering vind je in Mijn Aevitae.

3          Maak gebruik van preventieve vergoedingen

Voorkomen is beter dan genezen. Toch gebruiken veel mensen pas zorg wanneer ze klachten hebben. Daarom hebben wij een aantal preventieve zorgdiensten opgenomen in veel van onze aanvullende verzekeringen, zoals een sportmedisch onderzoek, een cursus valpreventie of Mindfulness. Maak hier gebruik van. Door fysiek en mentaal gezond te blijven en eventuele gezondheidsproblemen vroegtijdig aan te pakken, kun je op lange termijn kosten besparen.

4          Maak gebruik van onze klantvoordelen

Als klant van Aevitae profiteer je van exclusieve voordelen. Zoals mooie kortingen op onder andere sporten, HelloFresh, opvoedcursussen en reisvaccinaties aan huis. Je vindt alle kortingen in Mijn Aevitae:

Klantvoordelen in Mijn Aevitae

5          Voorkom dat je moet bijbetalen

Kijk goed na of jouw basisverzekering vereist dat je gebruik moet maken van gecontracteerde zorgverleners. Bij de basisverzekering Natura en Natura Select moet je namelijk een deel van de rekening zelf betalen als je gebruik maakt van een ziekenhuis of zorgverlener zonder contract.

Meer over de verschillen tussen onze basisverzekeringen.

6          Laat ons bemiddelen

Wanneer je zorg nodig hebt, wil je hier niet lang op wachten. Dit kan extra stress opleveren en je klachten zelfs verergeren. Helaas komt dit wel vaak voor.

Met een zorgverzekering van Aevitae schakel je ons in voor gratis zorg- en wachtlijstbemiddeling. Dan zoeken wij actief naar andere zorgaanbieders die jou eerder kunnen helpen met de zorg die jij nodig hebt. In 65% van de gevallen zorgen wij voor een kortere wachttijd. En verkorten wij de wachttijd met gemiddeld 10 weken.

Meer over zorgbemiddeling.

7          Ga slim om met je eigen risico

Voor de basisverzekering geldt in 2024 een verplicht eigen risico van € 385. Dit heeft de overheid bepaald. Maak je zorgkosten die onder de basisverzekering vallen? Dan betaal je de eerste € 385 zelf. Daarna worden de kosten van zorg uit de basisverzekering direct vergoed.

In dit geval kan het gunstig zijn om bepaalde zorg niet uit te stellen tot volgend jaar, omdat je dan weer eerst je eigen risico moet opmaken. Let wel altijd goed op de geldende maximale vergoeding.

Bekijk hier de vergoedingen waar jij in 2024 recht op hebt vanuit de basisverzekering.

Maak je geen gebruik van zorg en verwacht je dit ook niet in het nieuwe jaar, dan kun je volgend jaar overwegen om het eigen risico verhogen. Hier krijg je dan een premiekorting voor terug.

Wat we je willen meegeven: stel zorg nooit uit om financiële redenen, maar maak het bespreekbaar met je zorgverlener of met ons.

Kun jij wel wat hulp gebruiken?

Wij zijn er voor je. Ons team helpt je graag verder met al je vragen.

Neem contact met ons op

Tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen

Wil jij niets missen? Laat dan je e-mailadres achter en ontvang maandelijks tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen in je mailbox.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort de eerste maandelijkse tips & inspiratie in je mailbox.