Kunnen we helpen?
29 februari 2024

Geef je dag een boost met deze beweegtips

We kennen het allemaal: die hectische dagen waarop de tijd voorbijvliegt en bewegen op de laatste plek van je to do lijst staat. Maar wat als je met een paar eenvoudige trucs jezelf in beweging kunt krijgen, zelfs tijdens de meest chaotische dagen?

Powerplanning

Net zoals je die belangrijke vergadering inplant, kun je ook tijd voor jezelf en je lichaam reserveren. Blokkeer tijd in je agenda voor een beweegmoment.

Multitasken 2.0

Koppel je favoriete bezigheden aan beweging. Luister naar een podcast terwijl je een rondje loopt of doe wat oefeningen terwijl je de laatste aflevering van je favoriete serie bekijkt.

Stel realistische doelen

Wees realistisch over wat je kunt bereiken binnen je dagelijkse schema. Het hoeft niet altijd een intensieve training te zijn; zelfs een korte wandeling kan een groot verschil maken.

Kies voor kleine veranderingen

Als je geen tijd hebt voor een langdurige training, probeer dan gedurende de dag kleine veranderingen aan te brengen. Neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, loop of fiets naar de winkel voor een boodschap, of neem een korte wandeling tijdens je lunchpauze.

30 minuten beweegtest: Beweeg jij genoeg?

Wist je dat het lastig is om zelf goed in te schatten hoeveel en hoelang je écht hebt bewogen? Ongeveer 80% van de mensen denkt dat ze voldoende bewegen. Maar als je naar de cijfers kijkt, haalt maar 53% van de volwassenen de richtlijn. Of je ook echt genoeg beweegt, kun je testen op ons vitaliteitsplatform Aevitaal.

Klik hier om de test te doen

Ben jij fysiek fit genoeg om te sporten?

Bij een sportmedisch onderzoek kun je laten onderzoeken of je fysiek geschikt genoeg bent om te sporten. Dit onderzoek wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Per aanvullende verzekering kan de vergoeding voor een sportmedisch onderzoek verschillen. Omdat wij een groot aantal aanvullende verzekeringen aanbieden, vind je de vergoeding die voor jou geldt in Mijn Aevitae terug.

Nog meer beweegtips?

Zet jij die eerste stap naar een actievere levensstijl? Op ons vitaliteitsplatform Aevitaal vind jij inspiratie, advies en online trainingen gericht op meer bewegen.

En wist je dat we samen met benVitaal een aantrekkelijke sportregeling mogelijk maken? Via Fit met korting ontvang je gemiddeld 15% korting op de abonnementskosten. Want je gezondheid is je belangrijkste bezit. Je vindt de link om je aan te melden bij de gezonde extra's in Mijn Aevitae.

Tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen

Wil jij niets missen? Laat dan je e-mailadres achter en ontvang maandelijks tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen in je mailbox.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort de eerste maandelijkse tips & inspiratie in je mailbox.