Kunnen we helpen?
29 februari 2024

Beter slapen? Doe de slaaptest

Herken je dit? De wekker gaat af om 07.00 uur, maar je hebt moeite om uit bed te komen. Het liefst blijf je nog wat uurtjes liggen. Wat zou het fijn zijn als je ‘s morgens uitgerust wakker zou worden. Vaak realiseren we ons niet dat we hier zelf iets aan kunnen doen. In dit artikel lees je hoe jij jouw slaappatronen kunt leren begrijpen en transformeren en hoe een slaaptest jou meer inzicht kan geven in je slaap.

Het belang van beter slapen

Slaap. Een ogenschijnlijk eenvoudige handeling die zo'n impact heeft op ons welzijn, maar vaak over het hoofd wordt gezien in onze hectische levens. Terwijl we ons best doen om gezond te eten, te sporten en stress te verminderen, vergeten we vaak het belangrijkste ingrediënt voor een optimaal functionerend leven: voldoende rust. Een aantal voordelen van goed slapen:

  • Slaap versterkt je immuunsysteem
  • Een goede nachtrust voorkomt gewichtstoename
  • Het versterkt je hart
  • Het maak je scherper en energieker
  • Je humeur wordt er beter door
  • Het verhoogt je productiviteit en verbetert je geheugen

Het is dus geen geheim dat slaap essentieel is voor ons fysieke, mentale en emotionele welzijn. Het is de periode waarin ons lichaam herstelt, onze geest zich vernieuwt en onze emoties in balans komen. Toch wordt slaap vaak gemakkelijk opgeofferd in de naam van productiviteit of plezier.

Tips om beter te leren slapen

Het begint met het creëren van een slaapvriendelijke omgeving en het naleven van een consistente slaaproutine. Dit betekent het instellen van een regelmatig slaapschema, het vermijden van stimulerende middelen voor het slapengaan en het creëren van een comfortabele, rustgevende slaapomgeving.

Maar voor je hiermee aan de slag gaat, zul je eerst inzicht moeten krijgen in je slaap. Onze partner Somnio heeft daarom een gratis slaaptest voor je klaarstaan.

Gratis slaaptest: meer inzicht in je slaap

Direct inzicht krijgen in je slaap? Doe de gratis slaaptest van Somnio. De test omvat 40 vragen rondom slaap en duurt maximaal 10 minuten. Je ontvangt direct een uitgebreid persoonlijk slaaprapport. Je slaaprapport geeft je inzicht in je slaap en bevat ook alvast wat tips om beter te slapen.

Doe de gratis slaaptest

Is jouw slaap toe aan verbetering?

Heb jij de test gemaakt en is jouw slaap toe aan verbetering? Bij Aevitae vergoeden we slaaptherapie vanuit de meeste aanvullende verzekeringen. Je krijgt dan een (gedeeltelijke) vergoeding voor een online slaapcursus waarbij je online professioneel advies en praktische oplossingen krijgt om beter te slapen. De cursus wordt georganiseerd door onze partner Somnio.

Weten of jouw aanvullende verzekering de kosten van een slaapcursus (gedeeltelijk) vergoed? Check je polisvoorwaarden in Mijn Aevitae.

Slaap lekker!

Tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen

Wil jij niets missen? Laat dan je e-mailadres achter en ontvang maandelijks tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen in je mailbox.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort de eerste maandelijkse tips & inspiratie in je mailbox.