Kunnen we helpen?

Veelgestelde Vragen

Op zoek naar meer informatie? Hier vind je alle veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op door het contactformulier in te vullen of door ons te bellen.

Snel naar categorieën

Snel naar...

Algemeen

Ik krijg bericht dat mijn bankrekeningnummer niet bekend is. Hoe kan ik dit doorgeven?

Je kunt jouw bankrekeningnummer doorgeven met het wijzigingsformulier rekeningnummer voor zorgverleners. Ons postadres en e-mailadres staan linksboven op het formulier vermeld.

Ik wil een contract afsluiten met Aevitae. Hoe doe ik dit?

Aevitae is een volmachtbedrijf. Wij sluiten daarom zelf geen contracten af met zorgverleners. EUCARE is onze volmacht. Zij spreken wél contracten af met zorgverleners. De zorginkoper voor EUCARE is Caresq. Voor meer informatie over de zorginkoop en het afsluiten van een contract verwijzen wij je dan ook naar de website van Caresq www.caresq.nl.

Tarieven

Hoe bepalen jullie het gemiddeld gecontracteerd tarief?

Wij maken met zorgverleners afspraken over het tarief voor bepaalde zorg. Bijvoorbeeld voor een behandeling in het ziekenhuis. Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor deze zorg, noemen we het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Heeft Aevitae volumeafspraken gemaakt of omzetplafonds afgesproken?

Elk jaar maken verzekeraars samen met zorgaanbieders afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoeveel behandelingen een zorgaanbieder dat jaar zal uitvoeren. En tegen welk bedrag. Er is dan maar beperkt toegang. Dit noemen we een omzetplafond. Door dit soort afspraken houden verzekeraars de kosten van zorg in de hand. Dat is belangrijk voor jouw premie.

Bij de verzekeringen van EUCARE is er geen sprake van omzetplafonds. Met een EUCARE basisverzekering kun je daarom het hele jaar door terecht voor zorg. Dit geldt voor alle basisverzekeringen van EUCARE.

Welke tarieven voor niet-gecontracteerde zorg gelden bij Aevitae?

Een overzicht van de tarieven voor niet-gecontracteerde zorg vind je hier.

Declaraties

Mijn declaratie is afgewezen, maar ik begrijp de afwijsreden niet. Waar vind ik meer informatie?

Op de website van Vektis vind je alle afwijscodes en aanvullende retourinformatie. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op!

Ik krijg als retourbericht op een declaratie het bericht dat ik niet bekend ben als zorgverlener. Wat nu?

Als je dit bericht ontvangt betekent dit dat jour bankrekeningnummer niet bekend is in onze administratie. Je kunt dit aan ons doorgeven via het wijzigingsformulier rekeningnummer voor zorgverleners.

Wanneer wordt mijn declaratie uitbetaald?

Wij doen ons uiterste best om jouw declaratie binnen 10 werkdagen af te handelen. Binnen 10 werkdagen na afhandeling van jouw declaratie volgt de daadwerkelijke uitbetaling.

Ik heb geen contract met EUCARE / Aevitae. Kan ik dan toch via Vecozo declareren?

Als niet-gecontracteerde zorgverlener kun je via Vecozo declareren óf de nota aan jouw patiënt meegeven zodat die zelf de declaratie indient. Als je declareert via Vecozo nemen wij het debiteurenrisico niet over. Dat betekent dat je geen uitbetaling ontvangt als de patiënt geen recht heeft op vergoeding. Je moet dan zelf contact met jouw patiënt opnemen om de nota te laten betalen.

Let op: om een declaratie uit te betalen moet jouw bankrekeningnummer bij ons bekend zijn. Is jouw bankrekeningnummer nog niet bij ons bekend? Geef dit dan eerst door via dit formulier en dien daarna pas jouw declaratie in!

Alle vragen over declaraties

Tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen

Wil jij niets missen? Laat dan je e-mailadres achter en ontvang maandelijks tips, inspiratie en exclusieve klantvoordelen in je mailbox.

Leuk dat je je inschrijft voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt binnenkort de eerste maandelijkse tips & inspiratie in je mailbox. Voorkom dat onze nieuwsbrief in je spam terechtkomt, voeg mailing@aevitae.com dan toe aan je contacten.